همه چیز در رابطه با عمل لیزری دیسک کمر در همدان

· 1 min read
همه چیز در رابطه با عمل لیزری دیسک کمر در همدان

در خصوص تعداد جلسات درمانی برای درمان زانو درد با لیزر ، باید گفت که این مسئله بسته به علائم و و شدت آن ها و نیز پاسخگویی بدن بیمار به درمان ، مشخص می شود و در هر فردی متفاوت خواهد بود. یکی از روش ‌های مورد مطالعه در مورد درمان دیسک کمر با لیزر، کاهش فشار دیسک از راه پوست به کمک لیزر نام دارد. در این روش با استفاده از لیزر قسمتی از بافت دیسک که بیرون زده و باعث فشار آوردن بر روی عصب شده است برداشته می ‌شود. در جراحی کم تهاجمی ستون فقرات، با برشی بسیار کوچک‌تر از جراحی سنتی یا باز، مشکل ایجاد شده در کمر را اصلاح می‌کنند.

  • بااین حال نمی‌توان جراحی لیزری را برای همه بیماری‌ها مناسب دانست.
  • با پیدایش لیزر، این تکنولوژی سریعا در پزشکی هم کاربرد پیدا کرد و به همین ترتیب لیزر در جراحی های ستون فقرات هم پرکاربرد شد.
  • این نور با تمام طول موج های مرئی خود از لایه های پوست (درم، اپی درم و بافت زیر پوستی یا چربی زیر پوست) عبور می کند.
  • لیزر در این مواقع فشارهای وارد شده بر عصب را جهت درمان درد کاهش می‌دهد.
  • اما تفاوت های فردی بین بیماران مختلف در زمان بهبودیشان مشاهده می شود.


جراحی کمر با لیزر برای برخی از بیماری‌ها مانند بیماری‌های دژنراتیو ستون فقرات توصیه نمی‌شود. علاوه بر این، شرایط پیچیده‌تر دیسک کمر اغلب به روش جراحی سنتی‌تری نیاز دارند. مزایای جراحی کمر با لیزر این است که نسبت به روش سنتی کمتر تهاجمی است. علاوه بر این، می‌توان آن را در یک محیط سرپایی و تحت بی حسی موضعی انجام داد. اطلاعات محدودی در مورد اثربخشی کلی لیزر  دیسک کمر در مقایسه با روش‌های دیگر وجود دارد. در کلینیک دکتر زهره عشقی در شیراز یکی از بهترین و پرقدرت ترین لیزر روز دنیا جهت درمان دردهای عضلانی اسکلتی مفاصل خصوصا درمان دیسک کمر و گردن به کار میرود.
فیزیوتراپی به قدرت و انعطاف‌پذیری و جلوگیری از مشکلات بعدی کمک می‌کند. این می‌تواند شامل تمرینات مختلف، کشش‌ها و اصلاحات در وضعیت بدن باشد. عامل ‌های خطر فتق دیسک شامل اضافه وزن و خم شدن و چرخیدن مکرر می‌ شود. بالا رفتن سن نیز در فتق دیسک نقش دارد، اما فرآیند فرسایش دیسک غالباً باعث دژنراسیون دیسک می‌ شود که به نوبه خود احتمال فتق دیسک را افزایش می ‌دهد. در این روش زخم یا محل بخیه، وجود ندارد و فقط در محل ورود سوزن چسب ساده چسبانده می ¬شود که روز بعد از عمل بیمار آن را در آورده و دیگر نیاز به چسب زدن یا پانسمان خاصی نیست.
این روش جراحی باعث افزایش زمان نقاهت پس از جراحی، درد زیادتر و افزایش احتمال آسیب بافتی می‌شود. باقی‌ماندن جای زخم واضح، زمان طولانی‌تر بستری در بیمارستان و احتمال بیشتر برای ابتلا به عفونت‌ها و سایر عوارض، از معایب این روش جراحی است. دیسک کمر و درد طاقت فرسای ناشی از آن، یکی از مشکلات رایجی است که کار و زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار داده و حرکت را به شدت محدود می‌نماید. دکتر علی نقره کار دارای بورد تخصصي آنستزيولوژي و مراقبتهاي ويژه، می‌تواند به کمک جراحی لیزری دیسک کمر، بدون عوارض عمل باز و دوران نقاهت طولانی، به درمان بیماری شما بپردازد.
با استفاده از لیزر، سلول ها تحریک شده و فعالیت آن ها افزایش می یابد؛ در نتیجه می توانند عملکردی بهتر، سریع تر و موثرتر داشته باشند. روش‌های جراحی فعلی اغلب به برش‌های کوچک احتیاج دارند زیرا از طریق آندوسکوپ انجام می‌شود. پیش از عمل داروهای مصرفی بیمار، سابقه پزشکی و خطرهای احتمالی توسط پزشک بررسی می‌شود. خطرات احتمالی ناشی از انجام این عمل به مراتب کمتر از جراحی‌های باز است. عمل به صورت سرپایی انجام می‌شود در حالی که در بیمار پس از عمل باز باید حداقل شش ماه در بیمارستان بستری شود.

آیا پس از درمان دیسک با لیزر احتمال عود فتق دیسک وجود دارد؟



یکی از روش‌های رایج درمان دیسک کمر با لیزرتراپی، PLDD یا رفع فشار دیسک با استفاده از لیزر از راه پوست است. در این روش، از لیزر برای از بین بردن عامل فشار بر اعصاب استفاده می‌شود. یک پروب جراحی حاوی لیزر با کمک گرفتن از روش‌های تصویربرداری، به محل درگیر هدایت شده و سپس از تابش اشعه لیزر برای کاهش فشار بر اعصاب استفاده می‌شود. کمردرد شایع‌ترین علت ناتوانی در انجام کارهای روزانه و شکایت‌هایی است که بیماران برای آن به پزشک مراجعه می‌کنند. بسیاری از علل کمردرد، با استراحت و اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری و درمان هستند. اما برای درمان برخی از دلایل ایجادکننده درد کمر، مانند بیرون‌زدگی یا پارگی دیسک، ممکن است بیمار نیازمند عمل جراحی باشد.
زمانی که امواج رادیو فرکانسی به بافت وارد می‌شود، انرژی خود را از طریق ایجاد جریان الکترومغناطیسی منتقل می‌کند. تکارتراپی طیفی از امواج فرکانس است که با هدف انتقال انرژی به بدن انجام می‌شود. انرژی وارد شده به بدن باعث افزایش تبادلات سلولی، بهبود  جریان لنف و خون می‌شود. تیم جراحی دستورالعمل های دقیقتری را در مورد آنچه در روزها و ساعات قبل از عمل باید انجام دهید به شما ارائه می دهد. توصیه می‌شود پیش از هر عمل جراحی فعالیت‌های روزانه‌ معمولتان را انجام دهید، رژیم غذایی سالمی داشته باشید و سیگار نکشید تا بهبودی مطلوب و آرامی تجربه کنید.
روش این جراحی بدین صورت است که لیزر از طریق یک سوزن و فیبر نوری وارد دیسک می شود. دومین مورد حالتی است که دیسک پاره می شود و فشار داخل دیسک به محل پارگی وارد می شود. چرا که محل پارگی ضعیف ترین نقطه در دیسک محسوب می شود و وارد شدن فشار، موجب انتقال آن به ریشه عصبی می شود. آذرگان کلینیک بعنوان یک کلینیک فوق تخصصی در زمینه دردهای کمر، گردن و مفاصل تاسیس شده است.
پزشکان اکنون می‌توانند تعدادی از بیماری‌های شایع کمر و گردن را با جراحی لیزری ستون فقرات که اغلب دردناک‌تر و سریع‌تر از جراحی ستون فقرات باز سنتی بهبود می‌یابد، درمان کنند. درمان دیسک کمر با لیزر مطمئناً برای همه مناسب نیست، اما جایگزین مفیدی برای درمان بسیاری از بیماران است. اگر از بیرون زدگی دیسک یا اعصاب آسیب دیده در نخاع رنج می‌برید، جراحی لیزری دیسک بیرون زده ممکن است بتواند به اندازه روش‌های قدیمی و با کمترین درد، زمان و هزینه انجام شود. درمان دیسک کمر با جراحی لیزری، تحت بی‌حسی موضعی انجام می‌شود؛ یعنی پوست و بافت‌های اطراف محل جراحی، نسبت به درد حساسیت خود را از دست می‌دهند. همچنین ممکن است از داروهای آرام‌بخش در طول جراحی استفاده شود.

ورزش زانو


در این حالت می گوییم بیرون زدگی یا فتق دیسک اتفاق افتاده است. پس از قرارگیری پروب در محل مورد نظر، اشعه ی لیزر به دیسک فرسایش یافته تابانده می شود و بیرون زدگی دیسک کمر را می سوزاند. انجام این کار علاوه بر این حجم دیسک را کاهش داده و فشار را از روی شاخه های عصبی بر می دارد، موجب کاهش التهاب دیسک نیز می شود. همانطور که گفته شد، لیزر درمانی دیسک کمر توسط پزشک به صورت سرپایی و فقط با استفاده از مواد بین حسی موضعی انجام می شود. درواقع روش جراحی لیزر دیسک کمر یکی از روش های عمل جراحی بسته دیسک کمر محسوب می شود که در طول این درمان، یک سوزن باریک به دیسک دارای فتق با توجه به عکس رادیولوژی تهیه شده وارد می شود. در ادامه درمان دیسک کمر یک فیبر نوری از طریق سوزن به محل وارد شده و انرژی لیزر از طریق این فیبر به محل فرستاده می شود.
انواع مختلف تمرینات کششی، تقویتی و هوازی را می‌توان در آب انجام داد. انواع مختلف رژیم های ورزشی با هدف افزایش طول عضلات و بهبود دامنه حرکتی، بهبود قدرت و استقامت عضلانی و اصلاح پاسچر برایتان تجویز می‌شود. طول موج‌های رادیوفرکانس برای بافت‌های بدن بدون خطر هستند و عوارض جانبی به جای نمی‌گذارند.

در موارد نادری به علت ورود سوزن در فضای دیسکی عفونت دیسک و یا صدمه ریشه عصبی به علت برخورد سوزن به ریشه عصبی گزارش شده است. در این روش از فلوروسکوپی برای شناسایی فتق دیسک استفاده می‌شود. سپس یک سوزن با استفاده از بی‌حسی موضعی در  دیسک بین مهره‌ای قرار می‌گیرد. فیبر لیزر از طریق سوزن به دیسک آسیب‌دیده وارد می‌شود و مایع اضافی را تبخیر می‌کند. بیمار برای بهبودی به خانه فرستاده می‌شود و معمولاً ظرف چند روز کوتاه روی پاهای خود بازمی‌گردد. در یک محیط سرپایی انجام می‌شود و منجر به هیچ اسکار یا بی‌ثباتی ستون فقرات نمی‌شود.
علاوه بر این، یک متاآنالیز در سال 2017 از هفت جراحی مختلف برای فتق دیسک در ناحیه کمر نشان داد که PLDD از نظر میزان موفقیت در بین بدترین‌ها قرار دارد و از نظر میزان جراحی مجدد در وسط قرار دارد. در طول PLDD، یک کاوشگر کوچک حاوی لیزر به هسته دیسک آسیب‌دیده منتقل می‌شود. سپس از انرژی لیزر برای برداشتن دقیق بافتی که ممکن است بر روی عصب فشار وارد کند استفاده می‌شود. بیمار در اثر فتق دیسک گردن، دچار درد مزمن کمر (معروف به سیاتیک) شده است.
در نتیجه سرعت هدایت عصبی را افزایش می‌دهد، کشش‌پذیری بافت‌های نرم را افزایش می‌دهد و نتیجه همه این موارد باعث بهبود درد، آزاد شدن عضلات و اثرات ضد درد می‌شود. موارد ذکر شده را نمی توان به عنوان درمانی قطعی و تضمینی برای دیسک در نظر گرفت. اما می توان گفت که تا حدودی موجب کاهش درد و التهاب و تغذیه بهتر دیسک می شوند. استفاده از قدرت برای حمل و جابه جایی اجسام سنگین، فشار و ضربه های ناگهانی و سنگین روی ستون مهره ها، چاقی و اضافه وزن طولانی مدت و … موارد ذکر شده برخی از اصلی ترین علل فتق دیسک در سنین مختلف می باشد. وظیفه دیسک در بدن انسان ایجاد فاصله در بین مهره ها و جذب و انتقال قدرت در ستون مهره ها می باشد.
در این روش از لیزر برای برداشتن بافت دیسک استفاده می‌شود که ممکن است باعث فشرده شدن و درد عصب شود. در طی جراحی سنتی کمر، جراح یک برش طولانی در پشت ایجاد می‌کند. سپس عضلات و سایر بافت‌ها را به منظور دسترسی به ناحیه آسیب‌دیده ستون فقرات دور می‌کنند.
لیزر درمانی دیسک کمر در اصفهان  اثر درمان دیسک با لیزر به طور پیوسته رخ می دهد و دیسک تا حدود شش ماه پس از جراحی به جمع شدن ادامه می دهد. بنابراین بیمار باید پس از انجام این روش به مدت شش ماه باید تحت نظر پزشک انجام دهنده باشد و پیگیری های لازم انجام شود. پس از درمان دیسک با لیزر، دیسک بین مهره ای به علت اثر گرمایی لیزر که سبب سفت و جمع تر شدن آن می شود قوی تر می شود. به طور کلی در حدود ۶۰ درصد از بیمارانی که با این روش درمان می‌شوند به طور دائم خوب می‌شود اما ۴۰ درصد بقیه دوباره دچار درد می شوند و ممکن است در آینده نیاز به عمل جراحی لیزری بعدی یا در نهایت عمل جراحی باز داشته باشند. درست مانند کارهای دندانی که دندانپزشک عصب های اطراف دندان شما را بی حس می کند.
شاید این نکته، یعنی قرار گیری در حالت‌های مناسب و تحمیل نکردن حالت ها و موقعیت‌های دردناک به بدن، ساده به نظر برسد ولی همین نکته ساده را خیلی از ما رعایت نمی کنیم و متوجه اهمیت آن نیستیم. بعضی از ما هم اهمیت آن را می دانیم ولی به اندازه کافی آن را جدی نمیگیریم که بخواهیم اقدامی برای درست کردن مشکل انجام دهیم. در بین لیزرهای پرتوان باید لیزرهایی انتخاب شوند ، که هم دارای مد پالس و هم مد کانتینیوس یا یکنواخت باشند و بیمار بر اساس مشکلش و بر اساس صلاحدید پزشک در هر منطقه مد مورد نظر و میزان اشعه را تعیین کند. لیزر درمانی جز تنها مدالیتی های موجود در دنیاست که هم در موارد حاد و هم مزمن می توان از انها استفاده کرد. شانزده تجربه بالینی در این بررسی شامل 1579 بیمار مورد بررسی قرار گرفت. پس از ارزیابی سطح صحیح دیسک مثلا دیسک L4-L5 با استفاده از فلوروسکوپی ، یک سوزن توخالی 18 سانتی متر از ۷ سانت فاصله از خط میانی وارد دیسک می شود ، و به سمت مرکز دیسک می رود.
فتق دیسک کمر جزو شایعترین بیرون زدگی های دیسک بین مهره ای در ستون فقرات می باشد و می تواند در هر سنی بوجود آید. ستون فقرات شامل چندین استخوان به نام مهره می‌باشد که روی هم چیده شده‌اند. هر دیسک از دو قسمت تشکیل شده است، ماده ژله‌ای داخلی به نام هسته پالپوس  (نوکلئوس پالپوزوس) و غضروف خارجی که فیبروز آنولوس نامیده می‌شود.